"ALPAKKALÄHETTI"

Alpakat ovat maassamme vielä melko harvinaisia eläimiä ja niitä käytetään enemmän ehkä villan tuotannossa kuin lemmikki/harrastus/terapiaeläiminä, mutta tämäkin palvelupuoli on lisääntymässä. Merikeinun tarkoitus oli alusta alkaen hankkia eläimet enemmän virkistys-, harrastus- ja terapiatyöhön mukaan. Niinpä alpakat, jotka olivat tottuneet ihmisten kanssa toimimiseen, oli meille tärkein hankintaperuste. Palvelujen luominen Merikeinulle on edelleen keskeneräinen projekti. Aikaa on mennyt eläimiin tutustumiseen ja erilaisten palvelujen kokeilemiseen käytännössä. Näiden kokeilujen kautta on alettu rakentamaan omia palveluja, joihin eläimemme hyvin sopivat. Tallirakennuksen ja sen ympäristön rakentaminen on vielä jonkin aikaa kesken. Emme pysty vielä säännöllisesti toteuttamaan suoraan tilallamme palveluja, ja toisaalta alpakoiden vieminen lähelle eri ympäristöihin onnistuu aika helposti.

Alpakat kiinnostavat hyvin monenlaisia ihmisiä ja pääsääntöisesti niiden kohtaaminen tuottaa hyvää mieltä. Maailmalla alpakat (sekä vuohet), ovat paljon mukana erilaisissa tilaisuuksissa, esim. häissä sulhanen ja morsian saatetaan valokuvata eläinten parissa.
"Ohjaaja Päivin kanssa tulosta tarkastelemassa"

Tästä lähtökohdasta mieheltäni Juhalta syntyy idea alpakkalähetti-palveluista. Ollessani kurssilla opettelemassa rukilla alpakan villan kehräämistä, mieheni soittaa ja kertoo innostuneena omasta ajatuksestaan. Siinä kehräämisen tohinassa en vielä pystynyt sisäistämään, mistä hän puhuu. Illalla kotiin tullessa käydään ideaa yhdessä läpi ja innostutaan asiasta molemmat. Idea oli siis olemassa ja seuraavaksi lähdettiin pohtimaan, miten se saadaan parhaiten esille alueellamme. Pelkkä facebook-julkaisu ei vie tietoa riittävästi eteenpäin. Markkinointi ei oikein ole kummankaan vahvinta aluetta, mutta yhdessä päätetään, että jotain tehdään nyt eri tavalla kuin normaali päivitys facebookissa. Erilainen lähestyminen löytyi videomainonnasta, joka toteutetaan tämän kevään aikana useammasta eri näkökulmasta. Alpakkalähetti voi toimia monenlaisesta eri näkökulmasta.  Karkauspäivän vuonna on hyvä aloittaa kosinnasta, joka perinteisesti on yleinen kosintapäivä (...tai ainakin se on sitä joskus ollut, vaikkakin ehkä historiaan jo siirtynyt. Historian hengessä toteuttaen, sopii hyvin videon henkeen).

Olen omien taideterapian opintojen yhteydessä osallistunut  jokunen vuosi sitten Haminan opiston WiuhkaWeinarit draamaryhmään. WiuhkaWeinareiden näytelmät ovat historiallisia ja yleensä Haminan historiaan liittyviä tapahtumia, jotka toteutetaan yhteistyössä museopuolen kanssa. Kysyin draamaryhmää mukaan projektiin esiintyjinä ja käsikirjoituksen ideoijina. Historiallisuus; vanhat puvut ja rakennukset toisivat mainokseen oman viehättävän lisänsä. Yhdessä mainoksen ideaa pohtiessamme syntyy käsikirjoitus, jota lähdetään työstämään. Sulhasen rooliin saadaan vieraileva näyttelijä Sami, Iso Kiitos hänelle !

Itse kuvaukset Jamilahden opistolla historiallisessa ympäristössä sujuvat hienosti ja suurimman työn tekee mainoksen osalta kuvaaja, editoija Jari ! Kaunis kiitos hänelle hyvästä työstä ! Poikani Jere fiksaili tietokoneella 1900-luvun sanomalehteen Haminan Kosinta-Apu mainoksen. Videomainokset syntyvät ystävien ja tuttavien kanssa yhteistyöllä jatkossakin kevään aikana ja niiden tekeminen yhdessä tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Ensimmäinen alpakkalähetti mainosvideo saatiin jakoon ystävänpäivänä ja tästä jatketaan kevään aikana seuraaviin projekteihin. Olehan kuulolla !

Alpakat erilaisissa juhlissa on varmasti monen alpakkayrityksen käyttämä palvelu. Merikeinun Alpakkalähetit ovat omanlaisensa palvelu, jonka voi helposti kuka tahansa tilata paikan päälle erilaisiin tapahtumiin tai vain ilahduttamaan ystävän arkipäivää. Viesti lähetin toimittamana voi olla mikä tahansa, vaikka suklaalevy ystävän makean nälkään alpakkalähetin toimittamana. Jos tilauksen tekee isompi porukka, voi lähettejä tulla paikalle kaksi. Jokainen tilaus fiksaillaan ja suunnitellaan tilaajan näköiseksi. Alpakkalähetti on varmasti erilainen tapa ilahduttaa ja piristää hetkeä, jonka haluaa muistaa pidempään! Alpakoiden vierailulla saa tapahtumasta kuin tapahtumasta ikimuistoisen!