Karlan esittely

MERIKEINUN ALPAKOIDEN LAUMAN JOHTAJA, KARLA

Karla on Hyvänmielen Alpakoiden kasvatti, joka oli kertaalleen myyty Kotitila Affan alpakaksi. Kotitila Affan omistaja joutuu kuitenkin luopumaan alpakoista melko nopeasti ja saan vinkin Karlasta Hyvänmielen Alpakkatilan omistajilta. Käymme yhdessä katsomassa Karlaa Kotitila Affan toimipaikassa. Karla toimi käynnin aikana ihmisten kanssa melko hyvin, joskin vaikutti ajoittain hieman säikyltä tytöltä. Eläinten hankintapäätösten tekeminen on ollut itselle joskus haasteellista. Näissä tilanteissa oman sisäisen äänen kuunteleminen eläimen kohtaamisen jälkeen on ollut tärkeää. Karlan lopullinen ostopäätös tehdään kevään 2018 aikana ja siitä tulee Vuorenpään tilan alpakkalauman toinen alpakkatyttö. Karla on siihen asti, että saamme pihaton eläinten osalta valmiiksi, tilapäismajoituksessa tutussa kasvuympäristössään Hyvänmielen Alpakkatilalla.
"Metsäretkellä Fannyn kanssa"


Karla saapui Vuorenpään tilalle lokakuussa 2018. Karlan isä on Ylitalon Morrison ja äiti Ylitalon Kara. Karla syntyi 2015 heinäkuussa.


"Karlan sulhanen, Eeli"
Karla on käynyt  kesänä 2019 astutuksessa Pilkanmaan tilalla, missä keskitytään alpakanvillan tuotantoon. Alpakanvillatuotteita löytyy heidän nettisivuilta www.cria.fi. Karlaa yritetään ensin astuttaa tilan Petteri orilla, mutta niin kuin joskus ihmisilläkin. kemiat eivät heidän välillä kohdanneet. Tai ehkä Karla vaistoaa, että emäntä on ihastunut enemmän Eeli-orin ulkomuotoon, tiedä häntä. Tämä kertoo myös Karlan luonteesta. Hän on vahvatahtoinen emäalpakka ja luottaa valinnassa omiin tunteisiin. Eeliin Karla ihastuu ensisilmäyksellä ja nauttii Eelin seurasta Pilkanmaan tilalla "pidemmän kaavan" läpi.

"Camillon ja Karlan kohtaaminen kesäkuumalla"
Karla tykkää syömisestä ja aamuisin rehuaikana Karlan ilon loikat karsinassa ilahduttavat ruokkijaakin. Hän myös pitää huolta, että kukaan muu ei hänen kupilleen tule. Johtajan ominaisuudessa hänelle sallitaan kuitenkin  poikkeamiset toisten ruokakupilla. Karla on luonteeltaan utelias tyttö. Elokuussa 2019 syntyneet Vuorenpään pikku kilit ovat hänestä ihmeellisen ihania otuksia. Karla toivottaa alpakoista aina ensimmäisenä tilan uudet tulokkaat tervetulleeksi. Hän käy aidan takaa haistamassa  tulokasta heti, kun ne ovat niin lähelle, että pikkuisia pystyy nuuskuttelemaan.

Karla nauttii elämästään Vuorenpään tilalla täysin rinnoin ja pitää laumansa järjestyksen hyvin kasassa. Kaikista ihaninta Karlasta on piehtaroida ulkona pöllyävässä mullassa, karsinan puhtaassa kuivikkeessa tai käytävällä olevalla matolla. Jännityksellä me kaikki odotamme Vuorenpään tilalle Karlan ensimmäistä vasaa, jonka pitäisi syntyä toukokuun loppupuolella. Alpakat ovat siinä mielessä hassuja otuksia, että niiden tiineenä oloa on vaikea nähdä jopa eläinlääkärin ultralla. Tarinoita kuulee, että alpakkaemä on ultrattu muutamia päiviä aikaisemmin ja todettu ns. tyhjäksi, mutta muutaman päivän päästä vasa on syntynyt kuitenkin tähän maailmaan. Jäämme siis jännityksellä odottamaan toukokuuta.... 
"Piehtaroinnin pöllyssä"